Aki intelligens, azt mindig érdekelni fogják az új dolgok, és ez azt is jelenti, hogy később fog megöregedni.

A pszichológusok szerint jelentős szerepet játszik egy ember életminőségének alakulásában az, hogy miként vélekedik az öregedésről. A szakember szerint igaznak bizonyul az a feltételezés, hogy minél intelligensebb egy ember, annál szebben és bölcsebben öregszik meg.

A pszichológus 6 tanácsot is ad, hogy miként őrizhetjük meg a szellemi és testi fiatalságunkat idős korunkra.

1. Figyelj oda az egészségedre

Az okos ember tudja, hogy ahhoz, hogy idősebb korára is megőrizze az egészségét, oda kell figyelnie rá. Ezért igyekszik minél több vitamindús, helyben megtermelt zöldséget, gyümölcsöt és húsfélét fogyasztani, rendszeresen eljár orvosi vizsgálatokra, tudatosan él, rendszeresen mozog és az elméje frissen tartásáról is gondoskodik.

2. Légy nyitott az újra

Aki intelligens, azt mindig érdekelni fogják az új dolgok, és ez azt is jelenti, hogy később fog megöregedni. Ha te is fiatalos nagymama szeretnél lenni, próbálj nyitott maradni a világ dolgai iránt, légy lelkes, kíváncsi, fedezz fel új országokat, találkozz emberekkel, mert az élet fiatalon tart, ezért élvezd.

3. Légy aktív

Ne hagyd el magad! Ha odakint szép az idő, öltözz fel, és menj sétálj 20-30 percet. Mozogj, túrázz, utazz, olvass, találkozz a barátaiddal. Nem baj, ha elmúltál 60, attól még simán megtanulhatsz egy idegen nyelvet, de elindulhatsz egy világkörüli útra is. Minél tovább maradsz aktív annál nagyobb az esélye annak, hogy hosszú életed legyen.

4. Figyelj oda az érzelmi stabilitásodra

Ezt a legjobban úgy tudod megvalósítani, ha olyan dolgokat teszel, amelyek örömet szereznek neked. Légy mindig alkalmazkodó, koncentrálj az optimista életmód kialakítására, tekints mindig úgy a pohárra, hogy az félig tele van.

5. Élj a jelenben

Azért, mert elmúltál 60-70 éves, nem kell csak a múltban élned, attól még tervezheted a jövődet. A legfontosabb mégis az, hogy a jelenben érezd jól magad, és készíts jövőbeni terveket, oszd meg a tapasztalataidat másokkal. A szakemberek szerint azok hozzájárulnak a boldog és hosszantartó életvitel megalapozásához.

6. Ne korlátozd magad

Elmúltál 50? Na és, attól még öltözhetsz vidáman, színesen, nem kell csak szürke, fekete ruhákban járnod, mert a te korodban már ez a “divat”. A legfontosabb, hogy önmagad légy, és közben megőrizd a vidám, örömteli oldaladat.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hírek
Címke:  
Hírek
|
Időpont:
2018. 12. 29.
Több 100 ezren a legszegényebbek között.
Életmód
Címke:  
Életmód
|
Időpont:
2018. 12. 30.
Ha ezt a kettőt megteszik, számottevő életminőség-javulást fognak megtapasztalni! - ígéri dr. Lenkei.
Múltidéző
Címke:  
Múltidéző
|
Időpont:
2018. 12. 31.
Ez a mérleg minden háztartásban ott volt annak idején és az ünnepek alatt be volt fogva rendesen.